Cecily von Ziegesar

Cecily von Ziegesar is op 27 juni 1970 geboren in Connecticut. Von Ziegesar werd geboren in een rijke familie in Connecticut. Zij groeide op in Manhattan. Ze is afgestudeerd aan de Nightingale-Bamford School, een privé-meisjesschool. Om op deze school te zitten stond ze elke ochtend om 6 uur op om de trein te halen. Na het slagen op Nightingale ging ze naar het Colby College. Daarna werkte ze een jaar in Boedapest bij een lokaal televisiestation. Ze keerde daarna terug naar de Verenigde Staten om een cursus schrijven aan de Universiteit van Arizona te volgen.

Ze ontmoette de Engelsman Omi terwijl ze op vakantie was in Arizona. Na een paar maanden een relatie gehad te hebben, gingen ze samenwonen en een jaar later trouwden ze. Sinds 1998 leven ze samen in New York.
Samen kregen ze een dochter, Agnes. Toen er in een interview gevraagd werd of haar dochter naar een privé-meisjesschool zou gaan, zei Cecily: “I would send her to Nightingale, I feel I got a great education there”.

Von Ziegesar heeft ook een zoon, Oscar. Samen met haar twee kinderen, man en kat PonyBoy leeft ze in Brooklyn.

Gossip Girl
In New York City deed ze inspiratie op voor de boekenserie Gossip Girl. De serie gaat over de levensstijl van rijke en populaire jongeren. Het eerste boek van de serie, dat ook Gossip Girl heet, kwam in de VS en in Nederland in de bestseller-lijst. The Constance Billard school voor meisjes, de school waar de meisjes uit de serie opzitten, is gebaseerd op Von Ziegesar vroegere privé-school. Veel dingen, zoals de evenementen en feestjes zijn gebaseerd op Von Ziegesars eigen leven.

Gossip Girl is in 2007 uitgekomen als televisieserie. In Nederland werd deze sinds 2008 uitgezonden.

It Girl
It Girl is een spin-off van Gossip Girl boeken, waarin Jenny naar de kostschool gaat.

Gossip Girl: The Carlyles
Een spin-off van Gossip Girl boeken, met. het gaat over een nieuwe familie, the Carlyles.
Deze reeks heeft ze echter niet zelf geschreven, maar ze staat wel vermeld op de cover.

Terug