1×02 The Wild Brunch

Plot
Een dag na het feest doet Serena’s beste vriendin Blair kortaf tegen haar. Blair onthult dat zij weet dat Serena bij haar vriend Nate heeft geslapen. Kleine Jenny vraagt Blair om raad. Blair bedenkt dat een contact met Jenny nog van pas kan komen.


Weetjes

- Officiëlle uitzenddatum (USA): 26 September 2007
- Officiëlle uitzenddatum (NL): 10 Juni 2008

Samenvatting
Chucks familie houd een grote brunch voor de elite van de upper-east side… maar niet iedereen is welkom. Dan afscheid van Serena na het hun vertrek op de ‘Kiss on the Lips’ liep niet zoals hij geplant had, dus gaat hij op aandringen van Jenny naar haar toe om te vertellen hoe leuk hij haar vindt. Jenny moet hem daarin tegen meerdere malen overtuigen dat alles goed met haar gaat na het incident met Chuck. Serena is op bezoek bij haar broer Eric die haar probeert te overtuigen dat Dan haar wel leuk vind, want wijst Serena nou af.

Blair laat vriendinnen Isabel en Katie weten dat ze razend is op Serena, die daarom dus niet welkom is op de brunch. Nate en Chuck komen bij van het feest. Chuck daarin tegen is woest op Dan die hem een blauw oog geslagen heeft, Nate is meer geintreseert in Serena. Nu Blair anders tegen haar doet dan voor haar vertrek, besluit Serena naar haar toe te gaan waardoor ze Dan net mist loopt. Hij is alleen niet de enige die op haar staat te wachten, ook Nate wil dolgraag met haar praten. Lily is niet blij dat Dan en Serena met elkaar optrekken en besluit er wat aan te doen.

Blair laat weten niets met Serena te maken willen hebben nadat ze er is achter gekomen dat ze vreemd is gegaan met Nate. Blair is uit op wraak en wil niets van Serena’s verontschuldigingen horen. Dan heeft ondertussen een aanvaring met Chuck bij het hotel die verzoent word door Chuck. Lily spreekt af met Rufus en wil graag dat hij zijn zoon verbied om met Serena om te gaan. Rufus wil hier niets van weten en denkt dat Lily andere redenen heeft om hem op te zoeken. Jenny gaat met een smoes naar Blair’s huis om er achter te komen of Chuck over haar roddelt. Blair prikt hier gelijk doorheen en laat weten dat als ze deel wilt uitmaken van die wereld er over haar gepraat gaat worden. Blair maakt gebruikt van Jenny als ze erachter komt dat ze het zusje is van Dan, als dank geeft ze haar een couture jurk.

Eenmaal terug bij het hotel ziet Serena Dan en is verbaasd, samen besluiten ze uiteindelijk om samen iets te gaan doen. Lily gooit alleen roet in het eten door Serena te dwingen naar de brunch te gaan, hierdoor besluit ze Dan mee te nemen. Eenmaal op de brunch voelen beide zich ongemakkelijk, en zowel Blair als Chuck zijn woest als ze hen zien. Nate grijpt gelijk zijn kans om met Serena te praten en nodigt haar uit in Chuck suite om te praten. Serena besluit hierop in te gaan en laat Dan met een smoes alleen, Chuck ziet zijn kans om naar Dan te stappen maar dan houd zijn vader hem tegen om te praten. In Brooklyn vind Rufus het niet gepast dat Jenny de dure couture jurk van Blair heeft aangenomen, maar die is niet van plan hem weg te doen.

Chuck moedig Blair aan om het te doen met Nate op in zijn suite, die gaat hier maar al te graag in mee tot hij erachter komt waar ze heen gaan. Blair staat voor een verassing als ze Serena in hotelsuite ziet wachten Nate en is woest. En besluit alles te vertellen aan Dan, die inmiddels Serena is gaan zoeken en per ongeluk een privé gesprek tussen Lily en Bart Bass hoort – haar geheime liefde. Lily is hier niet blij en laat Dan weten dat Serena hier nog niets van weet en dit ook zo moet blijven. Nate en Serena gaan snel achter Blair aan die op weg is naar Dan.
………..