Seizoen 2

2×01 Summer, Kind of Wonderful
Orginele uitzenddatum Nederland: 2 Januari 2009
In de eerste aflevering van het tweede seizoen loopt de zomervakantie op zijn einde. Blair komt terug van haar vakantie in Europa met een nieuwe vriend. Als ze met hem naar de Hamptons gaat, probeert ze Chuck jaloers te maken. Serena en Dan gaan ondertussen ieder op eigen wijze om met hun break up. Terwijl Dan aan het daten is geslagen en een baan bij een magazine heeft aangenomen, krijgt Serena gevoelens voor een lifeguard. Nate op zijn beurt heeft het aangelegd met een oudere, getrouwde vrouw. Jenny ten slotte heeft ook een bijbaantje genomen, als assistente bij een modebedrijf.

2×02 Never Been Marcused
Orginele uitzenddatum Nederland: 9 Januari 2009
Als bekent wordt die de moeder van Marcus is, is iedereen in shock. Ondertussen groeien Nate en Serena naar elkaar toe. Chuck en Marcus raken bevriend en Blair doet een bekentenis.

2×03 The Dark Night
Orginele uitzenddatum Nederland: 16 Januari 2009
Serena en Dan zitten vast in een lift, waardoor ze gedwongen worden om hun onenigheden uit te spreken. Marcus en Blair missen de passie in hun relatie. Chuck komt erachter dat hij met niemand anders wil zijn dan met Blair en Nate worstelt met zijn gevoelens voor zowel Vanessa als Catherine.

2×04 The Ex-Files
Orginele uitzenddatum Nederland: 23 Januari 2009
Als blijkt dat Dan het wel heel erg gezellig heeft met Amanda, het nieuwe meisje op school, roept Serena de hulp van Blair in om hier een stokje voor te steken. Ook Vanessa wendt zich tot Blair, nadat ze erachter komt dat Catherine iets geheim houdt.

1×05 The Serena Also Rises
Orginele uitzenddatum Nederland: 30 Januari 2009
Blair is kwaad op haar moeder, omdat ze Serena en haar nieuwe vriendin kaartjes heeft gegeven, voor op de eerste rij bij de Eleanor Waldorf Modeshow. Uit rancune besluit ze de show te saboteren. Ondertussen trekt Dan op met Chuck, maar hij ontdekt al snel dat daar risico’s aan zijn verbonden. Lily komt achter een geheim dat haar nieuwe man voor haar verborgen heeft gehouden.

2×06 New Haven Can Wait
Orginele uitzenddatum Nederland: 6 Februari 2009
Serena besluit om een bezoek te brengen aan Yale en wraak te nemen op Blair. Dan komt erachter dat geen van zijn aanbevelingsbrieven bij Yale aangekomen zijn en zoekt naar een manier om alsnog aangenomen te worden. Chuck wordt gekidnapt door de leden van Skull en Bones.

2×07 Chuck In Real Life
Orginele uitzenddatum Nederland: 13 Februari 2009
Vanessa probeert Blair te overtuigen een aardiger persoon te worden door haar te chanteren met de foto’s van Catherine en Marcus. Blair neemt echter wraak door Chuck te overtuigen Vanessa te verleiden. Ondertussen geven Lily en Bart een extravagante housewarming en verwachten ze van hun kinderen dat ze zich voorbeeldig gedragen.

2×08 Pret-a-Poor-J
Orginele uitzenddatum Nederland: 20 Februari 2009
Jenny’s nieuwe vriendin Agnes moedigt haar aan om Eleanor Waldorf te confronteren met het stelen van haar ontwerpen. Serena en Dan gaan als vrienden naar de opening van Rufus’ galerie, maar wanneer Serena een leuke kunstenaar ontmoet neemt de avond een ongemakkelijke wending.

2×09 There Might Be Blood
Orginele uitzenddatum Nederland: 27 Februari 2009
Serena nodigt Aaron uit voor een benefietgala, maar begint aan hem te twijfelen als ze erachter komt dat hij iets verborgen voor haar heeft gehouden. Blair wil zo graag toegelaten worden tot Yale, dat ze aanbiedt om op de 15-jarige dochter van een prominente geldschieter van Yale te passen.

2×10 Bonfire of the Vanity
Orginele uitzenddatum Nederland: 6 Maart 2009
Blair doet er alles aan om haar moeder en diens nieuwe vriend uit elkaar te drijven. Jenny en Agnes gaan samenwonen en Serena en Aaron worden verliefd op elkaar. Er is echter iets met Aaron, wat een gevaar voor hun relatie kan vormen.

2×11 The Magnificant Archibalds
Orginele uitzenddatum Nederland: 13 Maart 2009
Blair is beledigd door de nieuwe vriend van haar moeder, als hij haar Thanksgiving tradities verstoord. Lily probeert de band tussen Rufus en Jenny te verbeteren en Eric komt achter een geheim van Bart.

2×12 It’s A Wonderful Lie
Orginele uitzenddatum Nederland: 16 Juni 2009
Chuck en Blair sluiten een weddenschap. Ze moeten voor elkaar de beste date uitkiezen voor het jaarlijkse Snowflake Ball. Lexi (Natalie Knepp), de ex-vriendin van Serena’s nieuwe vriend Aaron, laat haar oog vallen op Dan. Serena is hier niet blij mee. Vanessa en Nate belanden in een lastige situatie als ze zoenend op de foto worden gezet en die vervolgens door Gossip Girl op haar blog geplaatst wordt.

2×13 O Brother, Where Bart Thou?
Orginele uitzenddatum Nederland: 23 Juni 2009
De hele Upper East Side van Manhattan is geshockeerd door de plotselinge dood van Bart. Chuck houdt Lily verantwoordelijk voor de dood van zijn vader en dreigt een geheim te onthullen.

2×14 In The Realm Of The Basses
Orginele uitzenddatum Nederland: 30 Juni 2009
De oom van Chuck arriveert in New York om op zoek te gaan naar zijn neef, die vermist wordt sinds de begrafenis van zijn vader. Blair focust zich op de toelating tot één van de meest prestigieuze vrouwenclubs van de stad, zodat ze niet aan haar woordenwisseling met Chuck vlak voor zijn verdwijning hoeft te denken.

2×15 Gone With The Will
Orginele uitzenddatum Nederland: 7 Juli 2009
Als Barts testament wordt voorgelezen, blijkt dat Chuck de nieuwe baas is van Bass Industries. Ondertussen staat de relatie van Rufus en Lily onder spanning, terwijl Rufus op zoek is naar meer details over zijn kind.

2×16 You’ve Got Yale
Orginele uitzenddatum Nederland: 14 Juli 2009
De eerste namen die toegelaten zijn tot Yale worden bekend gemaakt. Serena heeft een klik met een nieuwe lerares. Nate en Vanessa hebben een romantisch afspraakje.

2×17 Carnal Knowledge
Orginele uitzenddatum Nederland: 21 Juli 2009
Blair bedenkt een duivels plan om haar nieuwe lerares ten gronde te richten. Chuck heeft geen idee wat hem is overkomen, als hij wakker wordt in een hotel. Ondertussen proberen Dan en Serena hun relatie gaande te houden.

2×18 The Age Of Dissodance
Orginele uitzenddatum Nederland: 28 Juli 2009
Serena is verliefd op de regisseur van het schooltoneelstuk en roept de hulp in van Vanessa om meer over theater te weten te komen, zodat ze indruk op hem kan maken. Ondertussen ontvangt Blair slecht nieuws over haar toekomst.

2×19 The Grandfather
Orginele uitzenddatum Nederland: 28 Juli 2009
Als Blair in de war is door de laatste ontwikkelingen in haar leven, komt haar wilde kant naar boven. Serena en Chuck maken zich ernstige zorgen over hun vriendin. Vanessa overtuigt Nate er van om zijn moeders familie te vergeven.

2×20 Remains Of The J
Orginele uitzenddatum Nederland: 4 Augustus 2009
Als Serena een bescheiden feestje organiseert voor de zestiende verjaardag van Jenny, loopt het volledig uit de hand dankzij Poppy Lifton. Rufus bedenkt een manier om Dans studiekosten voor Yale te kunnen betalen.

2×21 Seder Anything
Orginele uitzenddatum Nederland: 4 Augustus 2009
Serena keert terug van haar reisje met Poppy en Gabriel naar Spanje. Blair maakt een geheime afspraak met Nate’s opa. Ondertussen neemt Dan een baan om aan studiegeld te komen.

2×22 Southern Gentleman Prefer Blondes
Orginele uitzenddatum Nederland: 11 Augustus 2009
Georgina keert terug naar de Upper East Side en is een heel ander persoon geworden. Chuck en Nates relatie staat onder druk, omdat ze beide gevoelens hebben voor Blair.

2×23 The Wrath of Con
Orginele uitzenddatum Nederland: 11 Augustus 2009
Blair legt druk op Georgina door haar met haar verleden te confronteren. Ze wil daarmee bereiken dat Georgina haar helpt bij een kwaadaardig plan. De rivaliteit tussen Nate en Chuck bereikt een hoogtepunt.

2×24 Vallery Girls
Orginele uitzenddatum Nederland: 18 Augustus 2009
Als Blair en Nate samen naar het bal gaan, loopt de avond niet zoals gepland. Serena en Lily liggen in de clinch over Serena’s aanvaring met de wet. Dit zet vooral Lily aan het denken over haar eigen verleden. Met gastrol voor de band No Doubt.

2×25 Goodbye Gossip Girl
Orginele uitzenddatum Nederland: 25 Augustus 2009
Gossip Girl besluit om een shockerende email rond te sturen tijdens de examenuitreikingen. Serena verzint een duivels plan om terug te slaan. Ondertussen worstelen Rufus en Lily met relatieproblemen.

Terug