Film Locaties

Niet alleen speelt de serie zich geheel af in de Amerikaanse stad New York, alle opnames worden ook echt in de de stad genomen. En wel in de wijken Queens,Brooklyn en Manhatthan. Hieronder wat informatie over locaties te zien in de serie.

In de Silvercup studios worden de scene’s geschoten op set. Dit zijn o.a de appartementen die tevens gebaseerd zijn op echte apartementen in NYC.

01. Synod Of Bishops kerk en  Packer Collegiate Institute

Deze beide locaties worden gebruik om de fictieve school in de serie vormgeving te geven. “We hebben de set gebaseerd op de acitectuur van de Synod, gecombineerd met het plein en de gangen van Parker Collegiate Institute. We filmen alsof het in het gebouw is maar eigenlijk is het een set” zegt locatie manager Randy Manion.


02: New York Palace Hotel
Dit hotel in New York word gebruik om de woonruimte van Serena en haar moeder vorm te geven terwijl hun appartement zogenaamd wordt opgeknapt. In de serie is de vader van Chuck;de eigenaar, hierdoor heeft Chuck ook een eigen suite in de serie.

Alhoewel de hotelkamers van Serena en Chuck sets zijn, zijn er wel scenes opgenomen op locatie zelf. Scene’s die op de Palace hotel zelf zijn gefilmd zijn o.a die van het plein, bar en in de keuken


03. The Front Room
Tijdens de Pilot werd hier de scene opgenomen waar Rufus Lily weer ontmoet in de kunstgallerij van zijn vrouw. Verdere scene’s die te zien zijn in de gallerij gebeuren op een set in de Silvercup Studios.

05. Rubin Chapelle


Deze kleding boutique in het zogenaamde Meatpacking District geeft vorm aan de kleding winkel van Blair’s moeder Eleanor Waldorf. “We zochten in winkel waarvan wij dachten dat Eleonor de eigenaar van kon zijn. Tevens moest de boutique het OK vinden dat daar scene’s opgenomen werden en dat het haar winkel was en niet van hun” zegt Kaufmann.


06. Geisha

In dit restaurant hebben Blair en Nate in de eerste aflevering van de serie een dinner met Sushi over een intiem gesprek. chefkokken Michael Vernon en Eric Ripert zijn de eigenaar van dit restaurant.

07: Henri Bendel

In deze kleding boutique met vrouwenkleding kopen de vrouwen in de serie hun designer kleding. De winkel werd ook gebruikt voor Blair’s droom in de vierde aflevering van seizoen 1.


08. Communitea
Dit populaire theehuis in Long Iland, Queens is de set voor Dan en Rufus gesprek over ontbijt. In de Gossip Girl wereld ligt deze locatie om de hoek van de Humprey’ huis.


09. The Foundry

Deze populaire trouw locatie was gebruik voor de Kiss on the Lips feest, waar Chuck iets te intiem wordt met Jenny Humphrey. Hoelwel in de serie niet precies werd gezegt waar deze locatie ligt door Queensborough Bridge te laten zien in een scene. Elke echte New Yorker die kijkt zal weten dat deze locatie niet echt in Manhattan ligt zegt Randy Manion.

Terug