Jessica Szohr

Volledige naam: Jessica Karen Szohr
Geboorte datum: 31 Maart 1985
Geboorte plaats: Milwaukee, Amerika
Sterrenbeeld: Ram
Lengte: 1.65 m
Kleur Haar: Zwart
Kleur Ogen: Grijs
Familie: -
Huwelijkse staat: Vrijgezel
Speelt in Gossip Girl: Vanessa Abrams


Levensverhaal

Jessica is geboren en getogen in Milwaukee. Al op vroege leeftijd was ze te zien in reclame spotjes en deed modelen werk. Ze behaalde eerder haar middelbareschool diploma om haar acteercarriere in L.A. te beginnen. Vanaf 2003 was te zien in verschillende tv series, ze brak door bij het grote publiek door nadat haar de rol van Vanessa Abrams in Gossip Girl werd aangeboden. Ze verhuisde naar NYC en had van december 2008 – april 2010 een relatie met co-ster Ed Westwick.

In 2010 verliet ze de serie om zich te richten op haar acteer carriere. Ze verhuisde naar L.A. en is sindsdien te zien in verschillende films en heeft er nog vele op de plannning staan. In februari 2012 gingen er geruchten dat ze samen was gespot met ex Ed Westwick. En zou ze een relatie hebben met Marco Minuto.


Filmografie

2013 – Two Night Stand …. Faiza
2013 – The Internship …. Marielena
2013 – Ten Cent Pistol …. Chelsea
2013 – Pawn …. Bonnie
2012 – Love Bite …. Juliana
2012 – Light Years …. Lita
2012 – Art Machine …. Cassandra
2012 – House at the End of the Drive …. Krista
2011 – Tower Heist …. Sasha
2011 – I Don’t Know How She Does It …. Paula
2011 – Love, Wedding, Marriage …. Shelby
2011 – Hirokin …. Orange
2010 – Piranha …. Kelly
2009 – Fired Up! …. Kara
2007 – Somebody Help Me …. Nicole
2005 – The Reading Room …. Dayva
2003 – Uncle Nino …. The MC

TV Series

2013 – The List …. Natalie Voss (pilot)
2012 – Men At Work …. Jenny
- 1 aflevering
2007-2011 – Gossip Girl ….Vanessa Abrams
- 82 afleveringen
2007 – CSI: Miami …. Samantha Barrish
– Sunblock (2007)
– Deep Freeze (2007)
– Cyber-Lebrity (2007)
2007 – What About Brian …. Laura
– 6 afleveringen
2005 – That’s So Raven …. Jordache Hilltopper
– The Big Buzz
2004 Joan of Arcadia …. Nikki
– Double Dutch
2004 – Drake & Josh …. ?
– Two Idiots and a Baby
2004 – What I Like About You …. Liz
– Lunar Eclipse of the Heart
2003 – My Wife and Kids ….Dee-Jay
– Not So Hostile Takeover


Quotes

Since I started working on the show (Gossip Girl), I’ve become much more aware of different designers; I had no idea who anyone was. The wardrobe team is amazing, so it’s been a real education.

Not really a neat freak, but I like my stuff where it is, so if someone moves something, I’ll be like, ‘Why did you move that?’

(on her personal style off the set) Jeans and T-shirts is pretty much what I like. And flip-flops.

(on having feelings for a male best friend) I think all girls go through that at one time in their lives. It’s never fun, but sometimes it is what it is and you have to deal with it.
Jessica: (on her character in “Gossip Girl”) I think Vanessa holds her own and will not give into that world. She is who she is and doesn’t want to change for people. I think for the character and the demographic, the younger girls who watch, I think it’s great.

(when asked for advise on becoming an actor at Paley Fest) I think, just watching movies and just getting to know more about the art and the craft. If it’s something that you’re very passionate about just go after it. I mean, we all know that this is an extremely hard profession and you’re told ‘no’ 99% of the time so I think if you just stick it in there, like, and study, that’s what I would say… (crowd starts laughing) That came out so wrong!


Weetjes

- Nicknames waren vroeger Zohr en J.Zo.
- In haar tijd van ‘Gossip Girl’ vondt ze het in haar vrije tijd leuk om te wandelen door Central Park, naar museums en kunstgalerij te gaan. En verschillende bands zien optreden NYC.
- Was vroeger cheerleader
- Heeft verschillende tatoages.
- Favoriete series zijn: Dirty Sexy Money, The Office, en It’s Always Sunny in Philadelphia.
- Is te zien in de “Over You” video door Daughtry.
- Ze deed nooit auditie voor de rol van Vanessa in Gossip Girl, ze kreeg de rol nadat ze bij een BBQ van Josh Schwartz was.
- Heeft model gestaan voor Kohl’s in haar middelbare school. Verder heeft ze model gestaan voor Mountain Dew, Crate and Barrel, Quaker Oats, Jockey, JanSport, Sears tv spot en “Got Milk?”.
- Studeerde eerder af om haar acteercarriere in L.A. te beginnen.

Terug