Welkom op de GossipGirlFan.nl. Jouw online bron over de serie 'Gossip Girl'. Op de website vindt je alles over de serie,cast en nog veel meer. Daarnaast breng GossipGirlFan.nl je het laatste nieuws over de serie & castleden.
Tamara
Kristen Bell


Volledige naam: Kristen Anne Bell
Geboorte datum: 18 Juni 1980
Geboorte plaats: Huntington Woods, Amerika 
Sterrenbeeld: Tweeling
Lengte: 1.55 m
Kleur Haar: Blond
Kleur Ogen: groen
Familie:
- Vader: Tom Bell
- Moeder: Lorelai Bell
- Verloofde: Dax Shepard
- Stiefzussen: Sara en Jody
Huwelijkse staat: Verloofd met
Speelt in Gossip Girl: Stem van Gossip Girl


Levensverhaal

Bell is geboren in een Pools-Iers gezin. Ze is opgegroeid in Huntington Woods, een voorstad van Detroit. Ze ging naar haar eerste auditie toen ze elf jaar was en kreeg een dubbelrol als een banaan en een boom in een kleine theaterproductie van Raggedy Ann and Andy. Ze zat op Royal Oak Shrine Catholic High School in het nabijgelegen Royal Oak, waar ze in 1997 de hoofdrol speelde in de schoolproductie van The Wizard of Oz als Dorothy Gale. Ze speelde ook nog in Fiddler on the Roof (1995), Lady Be Good (1996), and Li’l Abner (1998).

In 2004 studeerde Kristin aan de New York University, maar ze verliet de school om een hoofdrol te spelen in de Broadway-musical The Adventures of Tom Sawyer als Becky Thatcher. In dat zelfde jaar maakte ze haar officiële filmdebuut in Pootie Tang, al speelde ze alleen in de openingsscène van de film. In 2002 verscheen ze in de Broadway-reprise van The Crucible. Bell had een reeks gastrollen in een televisieseries voordat ze in 2003 een rol kreeg in de film The King and Queen of Moonlight Bay. Een jaar later verscheen ze in de televisiefilm Gracie’s Choice.

In 2004 maakte Bell haar “grote scherm”-debuut in David Mamets Spartan als Laura Newton, de ontvoerde dochter van de president. Hierna ging het bergopwaarts met haar carrière. Ze kreeg de hoofdrol in de televisieserie Veronica Mars, die in de herfst van 2004 van start ging. De serie kreeg veel positieve kritieken van televisiecritici. De prestaties van Bell worden door critici Emmy-nominatiewaardig bevonden. De serie werd opgepakt voor een derde seizoen en was te zien op The CW. Bell heeft ook een gastrol gespeeld in twee afleveringen van de HBO-dramaserie Deadwood .
Bell behaalde in 2005 veel publiciteit met haar uitvoering van het thema van Fame tijdens de 57th Annual Primetime Emmy Awards. De kans dat ze werd gekozen was zeer groot, het bedrijf dat de awards verzorgde zit ook achter de televisiezender UPN waarop Veronica Mars uitgezonden werd. Hoe dan ook werd het optreden heel goed ontvangen door de fans en critici. Bell en Veronica Mars waren genomineerd voor twee Teen Choice Awards in 2005 voor “Choice Breakout Actress” en “Choice Breakout TV Show”. Bell won de Saturn Award in 2006 voor “Best Actress on Television”, waarbij ze andere actrices als Jennifer Garner en Jennifer Love Hewitt versloeg. De serie was ook genomineerd voor “Best Network Television Show”.

Bell verscheen verder ook als Gracie in Fifty Pills, een inzending op het Tribeca Film Festival, die in april 2006 in première ging. In 2006 speelde ze mee in Fanboys, een filmversie van haar off-Broadway-musical Reefer Madness (een parodie op een film uit 1938 met dezelfde naam, die op zijn beurt gebaseerd was op een anti-marihuana-propaganda-film getiteld Tell Your Children. Deze debuteerde op de televisiezender Showtime in april 2005, met Bell in dezelfde rol die ze speelde in de musical. Ze verscheen in een korte onafhankelijke film The Receipt. Ze heeft ook rollen in de films Roman en Pulse die beide in 2006 uitkwamen. Pulse is een remake van de Japanse horrorfilm Kairo.
Veronica Mars werd stopgezet in mei 2007. Ze ging direct daarna aan de slag als “Elle Bishop” in de hitserie Heroes, waarbij ze een jaar later ook weer herenigd werd met Veronica Mars co-star Francis Capra, en ze spreekt de stem in van “Gossip Girl”, in de gelijknamige serie. Alhoewel ze in elke aflevering te horen was, is ze pas on-screen te zien in de laatste aflevering van de serie.

Ze spreekt de stem in van Lucy Stillman, een personage uit de game-serie Assassin’s Creed. Ze stond ook model voor het personage. Sinds 2007 heeft Kristen een relatie met acteur Dax Sherpard, met wie ze ook in en films te zien was. Het stel is sinds 2010 verloofd en kreeg op 28 maart 2013 hun eerste dochter genaamd Lincoln Bell Shepard.


Filmografie

2014 – Veronica Mars …. Veronica Mars
2013 – Dance of the Mirlitons …. Corinne
2013 – Frozen …. Anna (stem)
2013 – Dance of the Mirlitons …. Corinne
2013 – The Lifeguard ….
2013 – Movie 43 …. Supergirl
2012 – Some Girl(s) …. Bobbi
2012 – Writers ….
2012 – Hit and Run …. Annie Bean
2012 – Lovin’ Lakin …. Kristen Bell
2012 – Flatland 2: Sphereland …. Hex
2012 – Big Miracle …. Jill Jerard
2012 – Safety Not Guaranteed …. Belinda
2011 – Scream 4 …. Chloe
2010 – Burlesque ….Nikki
2010 – You Again …. Marni Olsen
2010 – Lost Masterpieces of Pornography …. June Crenshaw
2010 – Get Him to the Greek …
2010 – When in Rome …. Beth
2009 – Couples Retreat …. Cynthia
2009 – Astro Boy …. Cora (stem)
2009 – Serious Moonlight …. Sara
2009 – Fanboys …. Zoe
2008 – Forgetting Sarah Marshall …. Sarah Marshall
2007 – Flatland: The Movie …. Hex (stem)
2006 – Roman …. The Girl/Isis
2006 – Pulse …. Mattie
2006 – Fifty Pills …. Gracie
2005 – The Receipt …. Pretty Girl
2005 – Deepwater …. Nurse Laurie
2005 – Last Days of America …. Friend in New York #1
2005 – Reefer Madness: The Movie Musical …. Mary Lane
2004 – Spartan …. Laura Newton
2004 – Gracie’s Choice …. Gracie Thompson
2003 – The King and Queen of Moonlight Bay …. Alison Dodge
2002 – People Are Dead …. Angela’s Friend #1
2001 – Pootie Tang …. Record Executive’s Daughter
1998 – Polish Wedding …. Tiener

Series
2007-2012 Gossip Girl …. Gossip Girl (Stem)
- 121 afleveringen
2012 – Burning Love …. Mandy
– 2 afleveringen
2012 – House of Lies …. Jeannie Van Der Hooven
- 12 Afleveringen
2012 – Unsupervised …. Megan (stem)
- 10 afleveringen
2011 – Robot Chicken …. Hermione Granger / Sara Lee (stem)
– Some Like It Hitman
2011 – Glenn Martin DDS …. Hayley (stem)
– Videogame Wizard
2009-2010 – Party Down …. Uda Bengt
– Party Down Company Picnic (2010) … Uda Bengt
– Stennheiser-Pong Wedding Reception (2009) … Uda Bengt
2009 – The Cleveland Show …. Mandy
– Da Doggone Daddy-Daughter Dinner Dance (2009) … Mandy (voice)
2007-2008 – Heroes …. Elle Bishop
- 12 afleverigen »
2004-2007 – Veronica Mars …. Veronica Mars
– 64 afleveringen
2004 – Deadwood …. Flora Anderson
– Suffer the Little Children
– Bullock Returns to the Camp
2003 – Everwood …. Stacey Wilson
– Extra Ordinary
2003 – The O’Keefes …. Virginia’s Owner
– Jobs
– Substitute Teacher
2003 – American Dreams …. Amy Fielding
– Act of Contrition
2003 – The Shield …. Jessica Hintel
– The Quick Fix


Quotes

[Why she liked the pilot script for "Veronica Mars" (2004)] “I loved Veronica right off the bat. She was so strong and I think it is so important because there are so few shows that portray women, especially young women as being strong and being able to stand up for themselves”.

I’m not a risk taker. I don’t do plunging necklines or really short skirts. I try to stay as classy as possible and provide a little mystery.

“I have always been an animal lover. I had a hard time disassociating the animals I cuddled with – dogs and cats, for example – from the animals on my plate, and I never really cared for the taste of meat. I always loved my Brussels sprouts!” (on being a vegetarian)

“I pushed myself way too hard during the first year of “Veronica Mars” (2004) and I got moody and run-down. Now I’ll go to bed early instead of going out with friends. It’s not always the most fun option, but I know I need at least eight hours of sleep to feel balanced”.

(On the best time to be naked) “I rarely wear clothes when I’m home by myself. I love making breakfast naked. But you’ve got to make sure the gardener’s not coming that day.”

I’m carded for R-rated movies. And I get talked down to a lot. When I try to go rent a car or buy an airplane ticket or other stuff adults do, I get ‘Okaaaaaay, honey.’ I remember when I was 18, getting crayons in a restaurant.

Laughing is so good for you. It legitimately burns calories…and just makes you happier.


Weetjes

- Bijnamen zijn o.a. K-Bell, Annie en KB
- Ging naar Shrine Catholic High School in Royal Oak
- Is van Ierse en Poolse afkomst
- Heeft 3 honden: Lola, Sadie and Mr. Shakes.
- Is fan van de Detroit Red Wings.
- Was vegatarisch op de middelbareschool maar gaf dat op omdat ze zoveel van kaas houd
- Is invensteerder in de bar L’Scorpion
- Was de “Best Looking Girl” in haar jaarboek.
- Doet veel vrijwilligers werk, zo is ze naar Brazilië gegaan en doet ze veel voor het welzijn van dieren.

Terug