Welkom op de GossipGirlFan.nl. Jouw online bron over de serie 'Gossip Girl'. Op de website vindt je alles over de serie,cast en nog veel meer. Daarnaast breng GossipGirlFan.nl je het laatste nieuws over de serie & castleden.
Tamara
Leighton Meester

Volledige naam: : Leighton Marissa Meester
Geboorte datum: 9 April 1986
Geboorte plaats: Fort Worth, Amerika 
Sterrenbeeld: Ram
Lengte: 1.65 m
Kleur Haar: Blond
Kleur Ogen: Bruin
Familie:
- Broer: Douglas Meester
- Broer: Lex Meester
Huwelijkse staat: heeft een relatie met Adam Brody
Speelt in Gossip Girl: Blair Waldorf


Levensverhaal

Leighton Meester (Marco Island (Florida), 9 april 1986) is een Amerikaans actrice en zangeres.
Het verhaal gaat dat Meester bijna in de gevangenis geboren was. Haar moeder zat destijds in de cel wegens een drugsdeal, maar werd voor de bevalling tijdelijk overgebracht naar een ziekenhuis. Meesters vader is een Nederlandse drugshandelaar, vandaar ook haar Nederlandse achternaam.

Meester kreeg haar eerste rol op 13-jarige leeftijd, toen ze in een aflevering van Law & Order te zien was. Na nog gastrollen te hebben gehad in onder andere Crossing Jordan, 7th Heaven, Entourage, 24, 8 Simple Rules, Veronica Mars, CSI: Miami, House M.D. en Shark, belandde Meester in 2005 in de televisieserie Surface. De serie eindigde in 2006. Meester speelt nu als Blair Waldorf in Gossip Girl, dat haar het bekendst heeft gemaakt. Ook speelt Meester sinds 2003 regelmatig in films. Sinds haar grote doorbraak in ‘Gossip Girl’ is ze al te zien in enkele grote films als ‘The Roommate’, ‘Monte Carlo’ en ‘Country Strong’. En stond ze model voor de promotiecampagnes van o.a. Herbal Essences, Vera Wang, Missoni en Penshoppe.

Leighton Meester is ook bezig met een zangcarrière. Voor de film Drive-Thru zingt ze dan ook het nummer Inside The Black, ook heeft ze het nummer van Kim Carnes, Bette Davis Eyes, gecoverd. Ze werkt op dit momenteel ook aan haar muziek carriere, zo bracht zel al twee singles uitgebrachtn”Somebody To Love” en “Your Love’s A Drug”. In 2009 kwam het nummer Good Girls Go Bad uit, een samenwerking met Cobra Starship. Ook coverde ze het nummer “Christmas (Baby Please Come Home)” voor het album “A Very Special Christmas 7″.

Sinds eind 2012 heeft ze een relatie met acteur Adam Brody, o.a. bekend uit de O.C.. Het tweetal leerde elkaar kennen op de set van ‘The Oranges’ in 2011. Er gaan geruchten te ronde dat ze te zien zal zijn in de film ‘Veronica Mars’. Momenteel woont Leighton in L.A.


Filmografie

2014 – Life Partners …. Sasha
2014 – The Judge …. Carla
2013 – Any Tom, Dick, or Harry …. Barbara
2013 – God Only Knows …. Ali Matazano
2012 – That’s My Boy …. Jamie
2011 – The Oranges …. Nina Ostroff
2011 – Monte Carlo …. Mary ‘Meg’ Kelly
2011 – The Roommate …. Rebecca Evans
2010 – Country Strong …. Chiles Stanton
2010 – Going the Distance …. Amy
2010 – Date Night …. Katy
2008 – Killer Movie …. Jaynie Hansen
2007 – The Haunting of Sorority Row …. Samantha Willows
2007 – The Beautiful Ordinary …. Tori
2007 – Drive Thru …. Mackenzie Carpenter
2006 – Inside …. Josie
2006 – Flourish …. Lucy Covner
2004 – Hollywood Division …. Michelle
2003 – Hangman’s Curse …. Elisha Springfield
2003 – The Jackalope …. Lorraine
2003 – The Big Wide World of Carl Laemke …. Tanni

TV Series
2007-2012 Gossip Girl …. Blair Waldorf
– 121 afleveringen
2004-2008 Entourage …. Justine Chapin
– Unlike a Virgin
– Date Night
– The Review
2007 – Shark …. Megan
– Porn Free an
– Trial by Fire
– Blind Trust
2007 – CSI: Miami …. Heather Crowley
– Broken Home
2006 – House M.D. …. Ali
– Lines in the Sand
– Informed Consent
2006 – Numb3rs …. Karen Camden
– Dark Matter
2005-2006 – Surface …. Savannah Barnett
- 12 afleveringen
2006 – Monster Allergy …. Poppy
– Episode #1.1
2006 – Secrets of a Small Town …. Kayla Rhodes
– Pilot
2005 – Veronica Mars …. Carrie Bishop
– A Trip to the Dentist
– Mars vs. Mars
2005 – 8 Simple Rules… for Dating My Teenage Daughter …. Nikki
– The After Party
2005 – 24 …. Debbie Pendleton
– Day 4: 11:00 a.m.-12:00 p.m.
– Day 4: 10:00 a.m.-11:00 a.m.
– Day 4: 9:00 a.m.-10:00 a.m.
– Day 4: 8:00 a.m.-9:00 a.m.
2004 – North Shore …. Veronica Farrell
– Pilot
2004 – 7th Heaven …. Kendall
– Little White Lies: Part 2
– Little White Lies: Part 1
2004 – Medical Examiners …. Marie Strand
– Missing Pieces
2003 – Tarzan …. Nicki Porter
– Emotional Rescue
– Rules of Engagement
– Wages of Sin
– Secrets and Lies
– Pilot
2002 – Family Affair …. Irene
– No Small Parts (
2002 – Once and Again …. Amanda
– Gardenia
2001 – Boston Public ….Sarah Breen
– Chapter Twenty-Eight
1999 – Law & Order …. Alyssa Turner/
- Disciple


Discografie

Leighton begon in 2009 aan haar muziekcarriere en heeft sindsdien al singles uitgebracht, ook in samenwerking met enkele andere muziekanten.

2009: Leighton Meester ft. Robin Thicke – “Somebody to Love”
2009: Cobra Starship ft. Leighton Meester – “Good Girl Go Bad”
2010: Leighton Meester – “Your Love’s a Drug”
2010: Stephen Jerzak Ft. Leighton Meester – “She Said”

Daarnaast kondigde ze in de lente 2012 aan te gaan touren met de band Check in the Dark in Amerika. Het is nog afwachten wat Leighton met haar muziekcarriere gaat doen, hopelijk komt er snel een debuut album uit.


Quotes

I don’t want to do drugs. I don’t want to have to start over a million times. I want to have an abundance of good things in my life, and I want it to spread out evenly – I don’t want it to come and go.

I want to do so many things — and maybe someday a lot of it will be impossible, but right now I don’t see the impossible.

My mom lived through a lot before I was born, and I can’t judge her on that. She and my dad are good people. Look, I could’ve turned out a lot worse.

I was picked on because I was a four-eyes and a dork. We didn’t have a ton of money so I couldn’t say, “Mom, I need to have these crazy expensive jeans.” I had long tangled hair and wore hemp necklaces, baggy T-shirts and not-so-cute jeans. I mean, for crying out loud, we were just going to throw on gym clothes and run around the track! I’ve grown up as far as the fashion world goes, but I still identify with the high school me.

I really came to realize — and it’s the best advice that will come out of the end of this show — that high school is not the end, it is not the best, it is not the only. You will have a whole life afterward, if you’re lucky. If you’re unlucky, then the only thing you’ll ever feel is how fun it is at your prom.

I love New York. You’re never alone, but you’re always on your own.

I don’t want to have a friend unless I can call them one of my best friends.

I think the most wonderful thing about her [Hepburn] is that she set a lot of trends and they were all about being modern yet having your own kind of look because you can be stylish and trendy all you want, but at the end of the day it’s about what you feel amazing in.


Weetjes

- Verft haar haren bruin voor haar rol als Blair.
- Haar achternaam heeft een Nederlandse betekenis.
- Spreekt vloeiend frans
- Heeft ook een muziekcarriere
- Is van Spaanse en Nederlandse afkomst
- Is geboren in de gevangenis, haar moeder zat in die tijd een gevangenis straf uit.
- Had van 2008-2010 een relatie met ‘Gossip Girl’ co-ster Sebastian Stan.
- Ging naar Beverly Hills High School in Beverly Hills.
- Is rechtshandig
- Woont momenteel in NYC
- Is goede vrienden met co-sterren Chace Crawdford en Nicole Fiscella.

Terug