Blake Lively

Volledige naam: Blake Christina Lively
Geboorte datum: 25 Augustus 1987
Geboorte plaats: Tanzana, Amerika
Sterrenbeeld: Leeuw
Lengte: 1.78 m
Kleur Haar: Blond
Kleur Ogen: Grijs
Familie:
- Vader: Ernie Lively
- Moeder: Elaine Lively
- Broer: Eric Lively
- Broer: Jason Lively
- Zus: Lori Lively
- Zus: Robyn Lively
Huwelijkse staat: Getrouwd met
Speelt in Gossip Girl: Serena van der Woodsen


Levensverhaal

Blake Lively is geboren op 25 Augustus 1987 in de Tanzana, Amerika. Ze komt uit een echte showbiz familie komt. Haar ouders zijn namelijk beide acteurs. Blake deed het erg goed op school en was zelfs chearleader. Penn Bagley – nu haar co-star in GG – was één van haar klasgenoten, de twee kennen elkaar al vanaf hun elfde.

Blake brak bij het grote publiek door toen ze als nogal onbekende actrice werd gecast voor de rol van Bridget in de 2005 film “The Siterhood of the Traveling Pants, naast Alexis Bledel (Gilmore Girl), Amber Tamblyn (Joan of Arcadia) en America Ferrera (Ugly Betty). Hierna was ze te zien in “Accepted” (2006), waarna ze de rol van Serena van der Woodsen kreeg aangeboden in de nieuwe CW serie Gossip Girl.

Blake is ook te zien in een vervolg op “Sisterhood of the Traveling Pants” die op 6 Augustus 2008 in de VS in premiere ging. Momenteel is Blake net klaar met de opnames van het tweede seizoen van Gossip Girl en de haar film “The Private Lives of Pippa Lee” ging afgelopen januari in premiere.

Naast het feit dat Penn en Blake geliefde spelen in Gossip Girl hebben ze in het echt ook een liefdesrelatie, dit kwam naarbuiten toen ze zoenend gespot waren tijdens een vakantie in Mexico. Na twee jaar daten werdt in oktober 2010 het stel uit elkaar. Blake was in 2011 romantisch gelinkt aan Leonardo Dicaprio. In 2011 leerde ze Ryan Reynolds op de set van ‘Green Latern’, hier sloeg de vonk over. Op 14 september 2012 trouwde het stel in besloten kring.


Filmografie

2012 – Savages …. O
2011 – Hick …. Glenda
2011 – Green Latern …. Carol Ferris
2010 – The Town … Krista
2009 – The Private Lives of Pippa Lee … Tiener Pippa Lee
2008 – The Sisterhood of the Traveling Pants 2 … Bridget Vreeland
2008 – New York, I Love You … Vriendin
2007 – Elivis and Anabelle … Anabelle
2006 – Simo Says … Jenny
2006 – Accepted … Monica
2005 – The Sisterhood of the Traveling Pants … Bridget Vreeland
1998 – Sandman … Trixie

TV Series
2007-2012 Gossip Girl …. Serena van der Woodsen
– 121 afleveringen


Quotes

My whole family’s been in the business. My whole family is crazy.

(about filming racy scenes in “Gossip Girl”) It’s the most awkward thing! There’s a room of 40 people watching you, they’re telling you exactly how to move your head, and it’s completely silent. It’s awful!

In high school, there are so many cliques. You’re never safe. In between my junior and senior years, I went away to film Sisterhood of the Traveling Pants, and I came back ready to do the things with my friends that we always did, but things change. People get older, and there are some inside jokes that you don’t know about that have happened. You feel lost for a while, and it’s hard to come back from that. Then the friends who have “replaced” you are territorial. I’ve experienced that a little bit. There are catty, insecure, and gossipy girls everywhere, but for me, I don’t think it’s a matter of any of them being genuinely bad at heart. I just think that maybe the different ways in which people are raised make them different and insecure. They point out the bad things in others just to make themselves feel better. It’s everywhere.

(after moving to New York to film “Gossip Girl”) I was raised in California, so this whole New York winter thing is completely new for me. I’ve already justified buying seven coats!


Weetjes

- Dochter van acteur Ernie Lively en talent manager Elaine Lively.

- Heeft een broer Eric Lively. Blake’s andere half-zussen Lori Lively, Robyn Lively en half-broer Jason Lively komen uit een eerder huwelijk van haar moeder.

- Is schoonzus van Bart Johnson, hij is getrouwd met haar zus Robyn Lively. Samen heeft het stel 3 kinderen, Baylen, Kate and Wyatt.

- Heeft van 2004-2007 een relatie gehad met Kelly Blatz,

- Van 2007-2010 had Blake een relatie met co-star Penn Badgley.

- Tijdens haar auditie voor voor een rol in “The Sisterhood of the Traveling Pants” (2005), liet ze alleen haar foto achter en liep de auditieruimte weer uit. Simpelweg omdat ze nog nooit een auditie had gedaan. De crew van de film dacht eerst dat het een grap was, en vonden toen dat ze de perfecte actrice hadden gevonden voor de rol van ‘Bridget’.

- Tijdens haar schooltijd had ze het druk met haar taken als klassenvooritter, chearleader en de nationale opdtreden van de ‘show choir’.

- Kent haar ‘Gossip Girl’ co-star en ex-vriend Penn Bagdley al vanaf haar elfde.

- Houd ervan om naar Disneyland te gaan, alhoewel ze wel een keer uit het park is gezet.

- Stond op #43 van Maxim magazine Hot 100 of 2008 lijst.

- Op de tvshow “Live with Regis and Kathie Lee” liet ze weten dat haar broer het erg eng vond om alleen de bassischool te gaan. Toen der tijd was Blake 3 jaar oud, omdat ze toen erg groot was voor haar leeftijd heeft haar moeder gelogen en tegen de school gezegd dat ze 6 jaar was. Zo ging ze samen naar school, volgens Blake heeft de school toen gemeld dat ze erg langzaam was. Het hele gebeuren heeft Blake en haar broer wel erg blij gemaakt!

Terug