Weetjes

Grappige weetjes over de serie

01: De serie zou eigenlijk een film worden met Lindsey Lohan in de rol van Blair Waldorf. Toen dit niet door ging werd Josh Schwartz benaderd of hij er een serie van wou maken.

02: Als eerst werd Misha Barton (The O.C,) gevraagd voor de rol van bitchy Georgina Sparks. Zij sloeg het aanbod af dus werd Michelle Trachtenberg gecast.

03: De personages in de boeken zijn anders beschreven dan eigenlijk in de serie. Zo is in de boeken Chuck Bass juist geen onderdeel van de vriendegroep en is Dan biseksueel.

04: The Constance Billard School for Girls is gebaseert op The Nightingale-Bamford Schoo in Manhattan. Cecily von Ziegesar, de schrijfster van de boeken ging hier naar school.

05: De serie werd zo populair dat er nu verschillende tours in New York zijn die alle plekken uit de serie aan touristen laten zien.

06: Blake Lively, Leighton Meester en Penn Bagley zijn als enige castleden in alle afleveringen van de serie te zien.

07: De serie heeft 121 afleveringen verdeelt over 6 seizoen. En was van 2007-2012 te zien op de Amerikaanse zender CW.

08: Elke alfeveringstitels is een woord-spelling van een filmtitel.

09: Er waren plannen om een spin-off serie te maken van Lily van der Woodsen en haar zus in de jaren 80. Deze werd niet opgepikt door de CW, de mogelijk pilot voor de serie was te zien in het tweede seizoen.

010: Penn Bagley hoorde pas de avond voordat de scene werd opgenomen, dat zijn personage Dan zou onthullen dat hij Gossip Girl is.

Terug